ایران نهال

آدرس دفتر: دماوند، گیلاوند، جنب اداره منابع طبیعی، داخل محوطه منابع طبیعی، نمایشگاه گل و گیاه دماوند رضایی | محمدرضا حاجی رضائی 09126074905
خانه / کاکتوس / نهال به

نهال به

به بومی جنوب غربی آسیا ،ایران و ترکیه، است. این درخت به ارتفاع ۵ تا ۸ متر می رسد و در برابر سرما مقاوم می باشد. برگ های این درخت طولی برابر با ۶ تا ۱۱ سانتی متر و کرک دار می باشند. این میوه از نظر ظاهری ترکیبی از سیب و گلابی است و در اوخر پاییز می رسد. به دارای گوشتی خشک، معطر و پوستی کرکی است.

 

خواص شیمیایی:

این میوه سرشار از ویتامین C است. سایر ترکیبات عبارتند از: انواع ویتامین B، آهن، پتاسیم، فسفر، منیزیم.

خواص دارویی:

میوه به خاصیت ضد ویروسی دارد.

مصرف به، کلسترول خون، فشار خون و در نتیجه خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

باعث تقویت قلب، کبد، معده می شود و برای زخم معده مفید است.

تحریک کننده اشتها است و به هضم غذا کمک می کند. همچنین از بین برنده ی بوی دهان است.

انواع سردرد ها را بر طرف می کند، ضد اضطراب است.

به وزن بدن را کاهش می دهد.

به علت دارا بودن آنتی اکسیدان ضد سرطان است.

هسته به برای درمان ذات الریه، گلودرد، اسهال، تب، صدای گرفته و خشن مفید است.

هسته ی به برای التیام ترک پوست دست و بدن مفید است.

جوشانده برگ درخت، ورم چشم را مداوا می کند.
نام علمی Cydonia oblonga
خانواده Rosaceae

این درخت بومی جنوب شرقی آسیا، ایران و ترکمنستان است. درخت تا ۵ یا ۸ متر رشد می کند و از سال ۴ یا ۵ میوه می دهد. درختی خزان پذیر است و تا ۵۰ سال می تواند عمر کند. پوست میوه کرکهای نرم سفید یا خاکستری مایل به قهوه ای دارد. برگ های درخت گرد و یا بیضی شکل هستند و گل هاش سفید و صورتی رنگ می باشد. برداشت میوه دستی و از اوایل مهر تا اواخر آبان صورت می گیرد.

برخی از خواص به:
تقویت کننده قلب، کبد و معده.
اسهال های ساده و اسهال خونی را درمان می کند .
ضد سرطان به علت آنکه این میوه دارای آنتی اکسیدان می باشد.
دانه به در درمان سرفه، تب، سوزش دهان، حرارت معده، ترک پوست، یبوست، قطره قطره آمدن ادرار و خونریزی های داخلی و خارجی به صورت خوراکی استفاده می شود.
تجدید و احیای روحیه.
لعاب به دانه را روی زخم ها و سوختگی ها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود .
خانم های باردار برای جلوگیری از سقط جنین به مصرف می کنند.

شرایط محیطی مناسب برای به:
آبیاری به، باید منظم باشد. آبیاری نامناسب باعث می شود رشد میوه ناقص شود.

این درخت به نور کامل نیاز دارد و در سایه میوه دهی آن کمتر می شود.

رطوبت هوا برای رشد درخت مناسب نیست و به تابستان های گرم نیازمند است. و تا دمای منفی ۲۵ را تحمل می کند.
به در انواع خاک ها رشد می کند اما خاک سبک، اسیدی و دارای رطوبت و حاصلخیزی مناسب تر است. البه نسبتا به خاک قلیایی و کمبود آهن حساس است. برای تغذیه درخت، در فصل بهار از کود دارای ازت یا کود گاوی کمپوست استفاده کنید. البته ازت زیاد پاجوش ها را زیاد می کند که باعث ضعیف شدن درخت می گردد.
همیشه باید پاجوش های درخت را از آن جدا کنید. از ۵ سالگی درخت به بعد، در اواخر زمستان نیز شاخه های آسیب دبده و نا مناسب را هرس نمایید.

تکثیر گلابی:
از طریق انواع پیوند می توانید این درخت را تکثیر کنید.

آفات و بیماری های گلابی:
مهمترین آفت درخت، کرم به است. سرخرطومی و شته نیز از دیگر آفات آن است.
نوعی باکتری موجب بیماری خطرناک آتشک می شود که موجب ریزششکوفه های درخت می شود. بیماری زنگ بر روی برگ ها و میوه درخت لکه هایی ایجادمی کند. بیماری قارچی لکه برگی نیز در مناطق مرطوب برگ ها را آلوده می کند.

انواع ارقام به:

آنرا در سراب و میانه، هیوا، در رامیان و کتول، شغال، در لاهیجان، دلیجان و رودسر و در رامسر و شهسوار، سنگه می نامند.

به معطر، به آناناسی و به اصفهان